Het kerstpakket en de werkkosten regeling, hoe zit dat nu precies? In 2020 wordt de vrije ruimte verhoogd. In dit blog geven we tips hoe u als ondernemer deze vrije ruimte kunt benutten.

Werkkostenregeling
Als de werkgever een kerstpakket geeft aan zijn werknemers, kan hij het kerstpakket aanwijzen als eindheffingsloon in de werkkostenregeling. Loon is alles wat een werknemer ontvangt uit zijn dienstbetrekking, dus dit geldt ook voor het kerstpakket. Het kerstpakket is loon in natura. Als de werkgever het kerstpakket aanwijst als eindheffingsloon, komt de waarde van het kerstpakket ten laste van de vrije ruimte.

Verhoging van de vrije ruimte in 2020
Als Corona crisismaatregel geldt in 2020 een verhoging van de vrije ruimte. In plaats van 1.7% bedraagt de eenmalige vrije ruimte dit jaar 3% over de fiscale loonsom tot 400.000,-, daarboven geldt een percentage van 1.2%. Op een loonsom van, bijvoorbeeld, 250.000,- is dit een verschil van 3.250,- wat je meer in deze ruimte mag besteden. 

Help een ander
Fiscaal gezien is er dit jaar eenmalig meer ruimte om een grotere investering te doen in de vrije ruimte. Veel (lokale) ondernemers worden wellicht harder geraakt door Corona dan uzelf.

Hoe mooi zou het zijn om andere ondernemers te kunnen helpen? Zo heeft de Ondernemersvereniging Nederweert (OVN)  een speciale waardecheque. Deze kan perfect toegevoegd worden aan de kerstpakketten voor uw medewerkers. Uw medewerkers geven deze weer uit bij de aangesloten leden. De leden kunnen deze cheques op hun beurt verzilveren bij het OVN. AKRH doet natuurlijk mee aan dit fantastische initiatief, u ook? Je kunt de bon bestellen via dit e-mailadres.

Door heel Nederland zijn ondernemers creatief in het bedenken van oplossing, dus waar u ook gevestigd bent, er is ongetwijfeld een mogelijkheid lokale ondernemers te steunen.

Thuiswerkplekken
Er wordt in de huidige situatie natuurlijk nog veel thuisgewerkt. Een andere mogelijkheid is dan ook om te investeren in thuiswerkplekken. Zo maakt het u uw medewerkers aangenamer om thuis te werken.

Overige mogelijkheden die onder de vrije ruimte kunnen vallen:

  • kerstpakketten (inclusief een waardecheque voor een lokale ondernemer)
  • personeelsactiviteiten
  • producten uit het eigen bedrijf
  • Abonnement sportschool (bedrijfsfitness valt onder de nihil-waardering)

Vragen?
Heeft u vragen over de werkkosten regeling? Neem dan gerust contact met ons op en we denken met u mee.