Inspiratieavond Veiligheid en ARBO

Datum:
16 april 2019
Programma:
19.00 inloop
19.30 Workshop
21.30 borrel
Locatie:
volgt op basis van aantal aanmeldingen

Welke verplichtingen heeft u als ondernemer op het gebied van ARBO?

ARBO is een breed begrip en u zult ervan versteld staan wat er van de overheid van u als ondernemer wordt verwacht in het kader van de ARBOWETGEVING. Om hier duidelijkheid over te geven organiseren wij een workshop in samenwerking met Hans Timmermans van Timmermans Training en Advies.

Aan bod komt onder andere de RI&E, bijna elke ondernemer weet dat hij of zij een RI&E nodig heeft, minder bekend is dat deze door de ondernemer zelf opgesteld dient te worden.
Vanuit de RI&E wordt een bedrijfsnoodplan opgemaakt waarin gekeken wordt hoeveel BHV’ers er nodig zijn en wat hun opleiding en uitrustingseisen zijn. Ook een plan van aanpak hoort hier bij, hierin wordt beschreven hoe u zaken die nog niet in orde zijn gaat aanpakken met de bijbehorende prioritering.

Heeft u personeel in dienst dan krijgt u ineens verplichtingen ten aanzien van uw personeel. U moet zich onder meer aansluiten bij een ARBO dienst of u regelt het allemaal zelf. In het eerste geval maakt u gebruik van de vangnetregeling in het tweede geval gaat u uit van de maatwerkregeling. Voor kleine bedrijven is de maatwerkregeling in principe niet haalbaar.

Ook krijgt u te maken met de preventiemedewerker. Indien u minder dan 25 medewerkers heeft mag u deze functie zelf vervullen, u moet dan wel aan een minimum opleidingseis voldoen. Deze opleidingseis wordt bepaald vanuit de risico-inventarisatie die bij de RI&E gemaakt wordt.

U ziet er zijn een heleboel vragen, vandaar dat we u met deze avond vrijblijvend willen informeren. Doel van de avond is bewustwording creëren, heeft u alles op orde of zijn er zaken die verbeterd kunnen worden?
U krijgt een tool uitgereikt waarmee u snel kunt bepalen waar u staat op ARBO gebied.

Bedenk goed; ARBO beleid is net zo belangrijk als een goede boekhouding!
Iedere ondernemer is welkom, niet alleen klanten van Roel Hermans Administratiekantoor.

 

Aanmelden kan via het onderstaande formulier vóór 5 april.